GVAV Triathlon

Schaatsen

Schaatsnieuws seizoen 2019 - 2020

Begin oktober gaat de ijsbaan weer open en biedt GVAV triathlon weer schaatstrainingen aan. Vanaf dinsdag 8 oktober 2019 vindt er de schaatstraining plaats op de 400m-baan van Kardinge in Groningen. De training is geschikt voor zowel de ervaren rijder als de beginneling. De schaatstrainer is Harry Schut, een ervaren schaatser. De training vindt op dinsdagavond van 20.15 uur tot ongeveer 21.30 uur plaats, tijdens het publieksuur. 

Kardinge

De trainingen worden dit jaar gegeven vanaf dinsdag 8 oktober. Niet op feestdagen of tijdens sluiting van Kardinge en tot het einde van het schaatsseizoen (in totaal ongeveer 20 keer). De entree voor de ijsbaan van Kardinge moet door de deelnemer zelf worden betaald. Dit jaar wordt aan de leden geen extra bijdrage voor de schaatstrainingen gevraagd.

Natuurijs

Bij natuurijs wijken we natuurlijk uit naar een mooie, dan te bepalen, natuurijslocatie. De training richt zich dan op de eventuele Run-Skate-Run die door de vereniging kan worden georganiseerd. IJs en weder dienende.

Aanmelding 2019 - 2020

Klik hier om je in te schrijven.

Doel

Tijdens de training worden de deelnemers in 2 groepen verdeeld. In de schaatslesgroep wordt aandacht geschonken aan het verbeteren van de schaatstechniek. De schaatsconditie groep werkt voornamelijk aan het schaatsuithoudingsvermogen: als minimumeis geldt dat de deelnemers van de conditiegroep de bochtentechniek behoorlijk beheersen. Bij twijfel hierover, vraag de schaatstrainer.
Het uiteindelijke doel van de schaatstraining is om in het najaar de Winter Triathlon van Groningen en in het voorjaar de winter triathlon van Enschede voor het schaatsonderdeel min of meer geoefend te zijn. En natuurlijk pak je dan bij ijs en weder dienende de Run-Skate-Run van GVAV mee. Nog maar vier keer georganiseerd. Maar gelukkig zijn winters niet te voorspellen. Ons advies: "Je kunt er maar beter klaar voor zijn."

Tips en regels

  • Het dragen van handschoenen is verplicht
  • De achterzijde van het schaatsijzer moet een ronding hebben ter grootte van een 1-euromunt
  • Snelheidswerk vindt plaats aan de binnenzijde van de 400m baan
  • Uitrijden doe je aan de buitenzijde van de baan
  • Inrijden 10' en uitrijden 5'
  • Gebruik passende schaatskleding
  • Douchen na de schaatstraining is mogelijk in Kardinge
  • De trainers delen de groepen in